Info til valpekjøper:

 
Til opplysning:
 

- Valper selges ikke på avbetaling
- Valper sendes ikke alene med fly/buss/tog.

- Vi selger ikke valp til personer under 20 år. 

- Vi forbeholder oss alltid 1.rett til å kjøpe hunden tilbake hvis du av en eller flere årsaker ikke har mulighet til å beholde hunden. 

 

Ta kontakt via telefon eller mail hvis du er interessert i å kjøpe valp fra oss. For meg er det viktig å bli mest mulig kjent med aktuelle valpekjøpere, slik at jeg kan finne rett valp til rett hjem. Jeg ønsker at det holdes jevnlig kontakt, og det er flott om du har mulighet til å komme å hilse på oss og hundene. Det er også svært ønskelig å beholde kontakten med mine valpekjøpere etter hunden er flyttet, og jeg setter pris på bilder og oppdatering. Dere er selvsagt også velkommen tilbake på besøk-


De tre til fire første ukene bor mor og valpene på eget rom for å få den ro de trenger. Etter den tid flytter de inn i valpegrinda i stua. Her får de får oppleve vanlige lyder og lukter i et hus og treffe de andre hundene våre. Fra de er ca 4 uker gamle tar jeg i mot besøk fra valpekjøpere og når valpene er 6-8 uker blir de fordelt på valpekjøperene ut i fra hva du ønsker av kjønn, type, bruksfelt og tidligere erfaring. Dette er hunder med store personligheter, og jeg bruker derfor tid på å finne den valpen som vil kunne passe akkurat deg. Jeg tar 3000 kr i håndpenger ved reservasjon av valp når de er 4 uker gamle. Dette gir deg en garanti for at du får kjøpe en valp fra kullet. Det er ikke en reservasjon av en spesifikk valp. Håndpengene refunderes ikke hvis kjøper trekker seg. Den resterende delen av kjøpesummen skal være betalt innen valpen hentes. per 2021 koster en valp hos oss 25.000 kr. 


Jeg bruker mye tid på å sosalisere valpene den tiden de er hos meg. De er med på husbesøk og får møte andre hunder og dyr fra de er ca 5-6 uker gamle. I denne perioden begynner jeg også å venne de til bilkjøring. Valpene blir mye håndtert løpet av dagen, både ved jevnlig kloklipping, børsting/trimming av pels, sjekking av tenner og ører osv.Jeg prøver å skape et trygt miljø for dem og gi dem best mulig grunnlag for et godt liv. Jeg bruker mine andre hunder aktivt i oppdragelsen og syns valpene har godt av å lære å respektere de eldre. Vi bor landelig til og valpene får være med på tur i fjæra og skogen. 

Det er viktig for meg å følge opp mine valpekjøpere og være tilstede. Det første året trimmer jeg pelsen til hunden gratis og kan også være behjelpelig med å lære deg dette. Jeg har et ønske om at hunden skal stilles 2 ganger på utstilling etter fylt 9 måneder, men dette er ikke noe krav for å få kjøpe. Jeg oppfordrer også alle valpekjøperene til å sjekke hunden for patellaluksasjon. Dette er en enkelt undersøkelse som kan gjøres hos veterinær ved vaksinering for eks. Det er også svært ønskelig at du som valpekjøper øyelyser hunden etter den er fylt 1 år.


Jack Russell Terrier er en rase som kan leve opp til 15-17 år og jeg håper at aktuelle valpekjøpere som kontakter meg har tenkt over sitt valg av rase, og ikke minst har skaffet seg grunnleggende kunnskap om rasen og hundehold. Jeg forventer at valpekjøperene mine skal ha en tanke og et mål med å kjøpe seg en hund. Personer som ønsker å holde på med ulike hundesporter vil bli prioritert som kjøper.  Jeg har et par hovedkrav jeg stiller til mine kjøpere, og det er blant annet at uerfarne valpekjøpere melder seg på valpekurs hos sin lokale hundeklubb og at alle valper som kjøpes hos oss SKAL forsikres. Jeg selger valper kun til hjem hvor hunden vil blir stimulert og får delta aktivt i hverdagen. Hvis du har et hektisk liv hvor det er lite tid og plass, er dette ikke rasen for deg.